Vårens fortsättning

I kväll kl 18.30 fortsätter programmet på Gotlandsgatan 74 under rubriken "Att vilja en mening..." Medverkar gör Nina Falkenberg, kulturantropolog med världen som arbetsfält. Hon lyfter fram de poetiska och ekologiska värdena i vad världskulturerna har att säga oss och tolkar budskapen vid jordens heliga platser och de indianska framtidsperspektiven. Inträde 80 kronor inkluderar bröd, ost och vin.

Vårstart

Vårens program för Romantiska Förbundet börjar klarna. Först ut är en programpunkt på den nya mötesplatsen Gotlandsgatan 74 nu på måndag 12/2 kl 18.30. Det blir Aortas redaktör David Almer som kommer att berätta om retrogardismen under rubriken "tradition är förnyelse", vilket är ett citat av Håkan Sandell. 
Den poetisk/litterära linjen introducerades av 10-åriga tidskriften Aorta, i sin tur med inspiration från skriften "Om retrogardism" (Ellerströms, 1995) av Håkan Sandell och Clemens Altgård. Själv undrar jag om retrogardismen måste vara återblickande - det är lätt att uppfatta den så, men det ovannämnda citatet antyder en annat synsätt.
Andreas Björsten