Halvvägs genom hösten


[Hej, hej, det har varit dåligt med inlägg här en längre tid; här ett försök till bättring.]
Hösten har rusat iväg, låt mig försöka sammanfatta vad som hänt sedan sist.
Egentligen började höstsäsongen redan i mitten av augusti då vi i vanlig ordning deltog i
Världens Längsta Bokbord på Drottninggatan. Det var jag, Ulf Hellsing och Eva Åberg/Ryszard Golebiowski som deltog med våra senaste böcker. Försäljningen var väl inte så stor, men det var en trevlig träffpunkt, också det som vanligt, det här är ju något av en tradition. Eftersom Romantiska Förbundet hade två bokbord var det ganska gott om plats, och senaste Aurora hade precis kommit från trycket. Temat var Politisk poesi. Numret innehåller både klassisk poesi av Victor Hugo och nyskriven politisk poesi av bland andra Jenny Wrangborg. Carsten Palmer Schale försöker utreda i en artikel hur kopplingen mellan romantisk och politisk poesi ser ut, den förenande länken verkar vara just det personliga engagemanget.

Vi medverkade under bokmässan i Göteborg som en av hundratalet tidskrifter i FSK:s stora tidskriftsmonter. Katarina Wallin var på plats och såg till att Aurora inte kom bort i mängden utan exponerades på lämplig plats!

Samma tjänst gjorde Emelie Enckell under bokmässan i Helsingfors som ägde rum 22-25/10. Även där fanns Aurora med på ett hörn. Romantiska Förbundet tackar för insatserna och kanske har någon mer läsare upptäckt Aurora genom vår medverkan på dessa mässor.

Onsdagen den 28/10 hade Romantiska Förbundet ett program på Södergården i Stockholm, där Robert Carleson höll ett föredrag med rubriken "Fromhet på farliga vägar", om pietismen i Sverige. Det skedde i samarbete med Picknick-klubben och arrangemanget var enligt uppgifter välbesökt.

Lunchpoesin har fortsatt under hösten på Café Söderhöjd, Blecktornsgränd 13, varje onsdag kl 12.30. Säsongsavslutning nästa vecka 2/12 med gästpoeten Jane Morén och öppen scen.

Andreas