Setterlind-festival i Strängnäs 6-10 april

I vår anordnas en festival i Strängnäs för att hedra Bo Setterlind och uppmärksamma hans "betydande och mångsidiga författarskap. Fullständig information med tider finns här.
Romantiska förbundet medverkar på ett hörn med ett bokbord lördagen den 9 april. 

Debattartikel i AB

Jag och Peo Rask värnar de små kulturtidskrifternas oberoende (så får man nog se vårt debattinlägg).

Förortens poesi - Aurora gästar Sundbybergs bibliotek

Femtiotalets dröm – förorten!
Ragnar Thoursie läste nyårsnatten 1951/52 sin Sundbybergsprolog i Sundbybergs kyrka. Det var modernismens dröm om det nya samhället – förkroppsligat i Sundbyberg!
Tidskriften Aurora presenterar sitt senaste nummer om förortens poesi: Dikter av Gunnel Arvidsson, Helena Duroj med flera. Carsten Palmer Schale skriver om Sonja Åkesson, Erik Lindberg om Ragnar Thoursie, illustrationer från Helga Henschens utsmyckning av Tensta tunnelbanestation.
Tid: onsdagen den 16 oktober kl 18.30 på Sundbybergs bibliotek.

Poesiträff Aurora fortsätter under våren

Torsdagen den 3/2 var det nypremiär för Poesiträff Aurora på Hornstulls bibliotek, som är en öppen scen för i första hand poesi. Romantiska förbundet bjuder in, varannan torsdag mellan kl 14-16. Alla är välkomna att framföra egna eller andras alster! Återstående datum under våren är: 17/2, 3/3, 17/3, 31/3, 14/4, 28/4 och 12/5. Möjlighet till lättare förfriskningar.


Besök på Setterlind-utställning rekommenderas

Gör gärna ett besök på Kungliga Biblioteket nu i dagarna! KB är väl alltid värt ett besök, av ett eller annat skäl, men nu tänker jag på en speciell sak: Den lilla fina monterutställningen kring Bo Setterlinds liv och verk i entréhallen. Där kan man beskåda några av de tidigaste utgåvorna med hans dikter, men också manusblad med hans personliga rättelser, och några åtminstone för mig tidigare okända fotografier. Själva presentationstexten avslutas med följande notering: "1957 var Bo Setterlind med och grundlade Romantiska Förbundet tillsammans med bl a Harald Forss". Värdefulla och glädjande rader!