Debatt om tidskrifternas situation

Nej, någon recension av senaste Aurora verkar det inte ha blivit, däremot en debattartikel i Expressen.

Kvällar på Sensus kring romantiken

Romantiska förbundet har nu haft tre poesikvällar hittills under hösten kring romantiken på Sensus studieförbund, med en inbjuden gäst varje gång. Medverkande har varit poeterna Jasim Mohamed, Eric Fylkeson och Boel Schenlaer. Det hela har varit mycket givande! Nu återstår en gäst i höstens program: Gunnel Arvidsson kommer den 3 december kl 19-21. Plats: Medborgarhuset Stockholm. Fri entré.

Läsecirkel och poesicirkel på Skarpnäcks bibliotek med Lars Lundin

Varannan tisdag kl. 17.00 (ojämna veckor) är det läsecirkel på Skarpnäcks bibliotek med den i Skarpnäck legendariske, pensionerade bibliotekarien Lars Lundin. Han är själv en skapande litteratör, som varit medredaktör i en litterär tidskrift, samt vunnit en novelltävling i Svenska Dagbladet. Han kan konsten att leda läsecirklar, och har smak för romantisk litteratur, bl.a. för Dylan Thomas´ och Lars Larsens poesi.

Men ännu bättre, den första måndagen varje månad är det poesicirkel på Skarpnäcks bibliotek kl. 19.00. Givetvis med en risk att en av romantiska förbundets f.d. medlemmar, Lars Larsen, dyker upp, då han nu igen bor i Skarpnäck i sin håla i Nackareservatet. De som vill träffa honom kan göra det via Skarpnäcks bibliotek, som han har starka band till.