Senaste Aurora recenserad

Så har Aurora fått något så ovanligt som en recension, i Kristianstadsbladets tidskriftsspalt för april.

Kommentarer
Postat av: Jakob

Kul med en recension, men trist att Viktorsson blir besviken på mitt bidrag. Men jag tar det inte personligt, eftersom Peter Viktorsson här gör sig skyldig till ett högst medvetet missförstånd, skulle jag vilja påstå.
Jag är ju inte ute efter att lyfta fram några okända svältande poeter här. Min poäng - också inskriven i artikelns rubrik - är ju att det håller på att ske en strömkantring i lyriken och kritiken av den. varför skulle jag då ta upp några bortglömda poeter i marginalen i stället för de av kritikerna prisade poeterna som står för något annat än den förhärskande språkmaterialismen? I sin iver att misskreditera spelar Peter Viktorsson dummare än han är.

Postat av: Andreas Björsten

Ja, hur vi än mottas är det ju viktigt att recenseras! Vad gäller bedömningen av din artikel är jag ense med dig; du valde att lyfta fram tre positiva undantag i det - i huvudsak - språkmaterialistiskt influerade litterära klimatet. Utan att sätta etiketten "romantiker" på dem - för det gör du ju inte - lyfter du fram tre poeter med i varierande grad romantiska drag. Det är nog en vettigare utgångspunkt än att gnälla över varför den och den får för lite uppmärksamhet; de mer uppmärksammade namnen sätter ju för övrigt mycket av tonen för vad som har chans att nå ut framöver.

2008-05-30 @ 11:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback